Algenburger chorella met prei-kerrie puree en appel

Ingrediënten voor gerecht voor 1 persoon

Maakt dit gerecht eenvoudig voor meerdere personen door de ingredienten te vermeerderen voor het aantal personen.

  • 1 of 2 middelgrote aardappels
  • ½ kleine prei
  • ¼ appel met rode schil (uit koelkast)
  • ¼ ui
  • 1 algenburger chorella
  • Zout, kerrie, zwarte peper
  • 1 eetlepel kookvocht aardappels
  • Olijfolie
  • citroensap

recept algenburger met kerrue puree

Bereiding

  • Neem een glas met een iets kleinere diameter dan de burger. Steek hiermee de burger uit zodat je ongeveer een 1-2 cm brede ring overhoudt. Snij deze ring in kleine stukjes.
  • De kleine overgebleven burger laat je heel om straks te bakken.
  • Kook de aardappels met zout.
  • Snij de prei doormidden en dan in zeer dunne halve ringetjes. Was deze grondig.
  • Fruit ui, voeg kerrie toe en fruit enkele minuten, voeg dan de prei toe met de klein gesneden stukjes burger. Blijf omscheppen tot de burger gaar is maar zorg dat de prei knapperig blijft. Voeg peper toe en eventueel zout naar smaak.
  • Giet de gare aardappels af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappels.
  • Meng het prei-burger mengsel met de aardappel. Giet er zoveel aardappelkookvocht bij als nodig is om het geheel smeuïg te maken.
  • Bak nu de resterende burger in 1 eetlepel olijfolie totaal ongeveer 4-6 minuten. Keer 1x.
  • Maak met behulp van twee eetlepels een soort halve maan vormpjes van het pureemengsel. Leg deze in een bloemvorm rondom aan de buitenzijde van het bord. In het midden leg je de gare burger.
  • Rasp het stukje koude appel en meng dit met enkele druppels citroensap. Leg dit tussen de halve maantjes puree.