Algenburger chorella met lupinebonen, rijst, linzenspread, broccoli en komkommer

Ingrediënten voor 1 persoon
Maakt dit gerecht eenvoudig voor meerdere personen door de ingredienten te vermeerderen voor het aantal personen.

  • 25 gram (zilvervlies) rijst
  • ¼ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel El Ras Hanout
  • zwarte peper, zout
  • 1 theelepel linzenspread
  • ¼ dl groentebouillon
  • 1/5 deel komkommer
  • 100 gr broccoli
  • 5 eetlepels gare lupinebonen (of witte bonen of kikkererwten)
  • olijfolie

recept algemburger met lupinebonen
Bereiding

  • Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Zet alvast pan water met zout op om de roosjes te blancheren.
  • Snij ui, knoflook zeer fijn. Fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. Voeg even later de El Ras Hanout toe.
  • Snij ondertussen de komkommer met schil in de lengte in lange repen van ongeveer 6 cm.
  • Giet ondertussen de broccoli af en spoel ze koud.
  • Voeg de lupinebonen bij  het ui-knoflook mengsel met de groentebouillon. Laat dit geheel ietsje inkoken.
  • Bak de burger in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 4-6 minuten op niet te hoog vuur. Keer 1x.
  • Voeg repen broccoli en komkommer bij de bonen. Voeg naar smaak peper toe.
  • Giet gare rijst af.
  • Leg de burger op een bord. Garneer deze met rijst met daarop toefje linzenspread.
  • Leg hiernaast het groenten-bonen mengsel en de overige rijst.