Algenburger chorella, teffgraan, gevulde paprika en zoete aardappel met pita/knoflook/koriander broodje en krulsla melange

Ingrediënten voor gerecht voor 1 persoon

Maakt dit gerecht eenvoudig voor meerdere personen door de ingredienten te vermeerderen voor het aantal personen.

 

  • 1 algenburger inclusief zoete aardappel
  • 1 pitabroodje inclusief knoflook en koriander
  • ½ gele paprika
  • stukje winterwortel
  • stukje komkommer
  • krulsla melange
  • stukje rode paprika
  • 20 gram prei
  • ¼ ui
  • 1 teen knoflook
  • schijfje verse djahé ongeveer 1 cm of gebruik gemalen djahé
  • 1 theelepel laos of verse laos ongeveer 1 cm
  • 1 theelepel djintan
  • 1 theelepel sambal badjak
  • scheut zoete ketjap
  • 1 theelepel goela djawa
  • 1 eetlepel water
  • groentebouillonpoeder
  • 50 gram gare (zilvervlies) rijst
  • Vega mayo classic

recept algenburger met gevulde paprika

Bereiding

  • Snipper ui en rode paprika. Hak knoflook, verse djahé, verse laos fijn. Snij prei in dunne halve ringetjes.
  • Fruit ui even, voeg dan knoflook, laos, djahé toe, fruit enkele minuten. Voeg rode paprika en prei toe. Voeg dan de sambal en ketjap toe meng goed en voeg 1 eetlepel water toe. Los hier de goela djawa in op. Proef daarna of dit mengsel lekker pittig  en goed op smaak is. Voeg anders nog wat groentebouillon of sambal toe. Laat dit geheel inkoken totdat al het vocht is verdampt.
  • Voeg dan de gare rijst toe en bak even mee.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Snij de hele gele paprika in de lengte doormidden (inclusief steelaanzet). Kook de halve gele paprika in wat groentebouillon beetgaar, zorg dat deze knapperig blijft (ongeveer 6-7 minuten).
  • Bak tegelijkertijd de algenburger ongeveer 4-5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Keer 1x.
  • Vul de paprika met het rijstmengsel en hou deze warm.
  • Snij komkommerschijfjes en wortelreepjes.
  • Bak het pitabroodje ongeveer 4-6 minuten in de oven.
  • Snij het broodje bijna helemaal open en smeer beide zijden royaal in met Vega mayo.
  • Leg hierop wat krulsla, komkommer en wortel en daarop de burger en leg deze op een bord.
  • Leg ook wat krulsla, komkommer en wortel en Vega mayo classic naast het broodje op het bord.
  • Leg daarnaast de gevulde paprika en eventueel nog resterende rijst.