Algenburger chorella, teffgraan en zoete aardappel met pastinaaksoep en pitabroodje

Ingrediënten voor gerecht voor 1 persoon

Maakt dit gerecht eenvoudig voor meerdere personen door de ingredienten te vermeerderen voor het aantal personen.

  • 1 algenburger inclusief verse chorella, teffgraan en zoete aardappel
  • 1 pitabroodje inclusief knoflook en koriander
  • krulsla mélange
  • dressing: 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, tijm, mosterd, peper, zout

 

  • 250 gram pastinaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 dl water
  • ¼ ui
  • 2 kemirienoot
  • ½ theelepel djinten
  • ½ theelepel cayennepeper
  • zwarte peper
  • 1 citroenblad (frozen lime leaves)
  • groentebouillonpoeder
  • enkele reepjes rode paprika (garnering)

recept algenburger met pastinaaksoep

Bereiding

  • Snipper de ui en de kemirienoot.
  • Schil de pastinaak en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit hierin de gesnipperde ui enkele minuten. Voeg dan de kemirienoot, djinten, cayennepeper en zwarte peper toe. Fruit dit kort. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt de pastinaak en bouillonpoeder toevoegen. Laat dit ongeveer 15 minuten koken totdat de pastinaak gaar is.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • En bereid de dressing.
  • Bak het pitabroodje ongeveer 4-6 minuten in de oven.
  • Bak de burger 4-6 minuten in 1 eetlepel olijfolie op niet al te hoog vuur.
  • Snij het broodje bijna helemaal open en smeer beide zijden royaal in met Vega mayo.
  • Meng de dressing door de krulsla. Vul het broodje met de sla en burger.
  • Proef of de soep goed pittig is, voeg anders wat peper of wat bouillonpoeder naar smaak toe. Verwijder het citroenblad en pureer de soep in een blender of met handmixer. Giet deze in een soepkom. Garneer met enkele reepjes rode paprika.